Hoe kan jij deelnemen?

Afbeelding
affiche

Tijdens de Week van de Biodiversiteit moedigen we jou aan om mee te onderzoeken hoe onze biodiversiteit het doet. Hoe? Dat is niet zo moeilijk :-). Planten en dieren zijn overal: in je tuin, je straat, een bos of natuurdomein in je buurt... het maakt niet uit!

We vragen jou om tussen 18 en 26 mei 2024 zoveel mogelijk planten en dieren te observeren en je waarnemingen te registreren. Zo bestuderen we samen onze biodiversiteit... wie weet woon jij wel op het meest biodiverse plekje van België?

Hoe begin je hier nu aan? Simpel: download de gratis 'Obsidentify'-app op je telefoon, maak een account aan en zoek naar de Nationale Biodiversiteitschallenge in de tab 'challenges'. 

Like de challenge, ga op pad en maak een foto van je waarnemingen. Meer is het niet... let op: dit wordt verslavend!

Wil je verder gaan dan enkel je tuin of je straat? Tof! Neem dan zeker een kijkje op deze pagina waar we je inspiratie geven met enkele geselecteerde Belgische natuurgebieden. Het zijn de parels van onze natuur. We noemen ze 'Natura 2000'-gebieden. Als je vanuit één van deze gebieden meedoet aan de Obsidentify-challenge, dan draag je vanzelf ook bij aan een zogenaamde Bioblitz. Dat is een wetenschappelijke naam voor een kort onderzoek (tijdens de Week van de Biodiversiteit) om zoveel mogelijk soorten waar te nemen in een bepaald gebied. 

Belangrijk! De natuur is kwetsbaar. Blijf steeds op de paden en neem niets mee uit bossen of natuurgebieden. Foto's nemen mag, verstoren of vernielen uiteraard niet.


Klik hier om de Obsidentify-app te downloaden.

Ik wil ook meedoen aan de Europese Bioblitz!

Hoe werkt dat, Obsidentify?

Afbeelding
1
Afbeelding
2
Afbeelding
3
Afbeelding
4

(c) Natuurpunt