Vollenbak natuur 'bingen' tijdens de Week van de Biodiversiteit (18-26 mei 2024)!

Afbeelding
affiche

Van 18 tot en met 26 mei vieren we de 'Week van de Biodiversiteit'! Hét moment bij uitstek dus om te onderzoeken hoe biodivers ons land is. Denk je dat je daarvoor niet genoeg natuurexpert bent? Geen probleem: in 2024 bestaat er technologie om je hierbij te helpen. Er is een immers een mobiele app die je bijstaat, de Obsidentify-app. Ga er dus op uit, spot 1001 planten en dieren en geniet met volle teugen van de natuur!

 

Wil je biodiversiteit ontdekken in je tuin, je favoriete park of bos, of gewoon langs de weg? Ga dan vollenbak 'Natuur Bingen', maak foto's van je waarnemingen en doe zo mee aan onze Nationale Biodiversiteitschallenge!

 

>>> Klik hier om mee te doen aan de Nationale Biodiversiteitschallenge!

 

Wil je een stapje verder gaan en je laten gelden als natuurexpert? Wil jij de ‘crème de la crème’ op het gebied van biodiversiteit voor je lens krijgen? Dan bieden we je 14 inspirerende locaties aan, namelijk een selectie van Belgische Natura 2000-gebieden. Dit zijn gebieden waar bijzondere inspanningen worden geleverd om waardevolle planten- en diersoorten maximale kansen te geven. Tijdens de Week van de Biodiversiteit kun je in deze gebieden meedoen aan een heuse 'Bioblitz'.

 

>>> Klik hier om de deelnemende N2000-gebieden te bekijken en alles te lezen over de Europese Biodiversiteitsbioblitz!

 

 

Filmbestand